تاکتیک های فروش و بازاریابی بخش اول 

در این مقاله قصد دارم  یکی از تاکتیک های اصلی برای بازاریابی و فروش مورد استفاده در شرکتهای بزرگ برای شما تشریح کنم.

تاکتیک کاهش قیمت مهندسی در علم اقتصاد موضوعی به نام چسبندگی مصرف مطرح است. زمانی که درآمد افراد افزایش می یابد. افراد به راحتی مصرف خود را افزایش می دهند. ولی در هنگام کاهش درآمد، مصرف به راحتی کاهش نمی یابد. به عنوان مثال اگر درآمد۳۰ درصد کاهش یابد. مصرف به این اندازه کاهش نمی یابد.

از این موضوع شرکت های ارائه دهنده خدمات و کالا استفاده می کنند. به این صورت که با کاهش قیمت کالا یا خدمات در مدت محدود، در واقع درآمد افراد افزایش می دهند (با همان مقدار پول می توانند کالا یا خدمات بیشتری خریداری کنند). در این مدت مصرف افزایش می یابد. پس از طی زمان مورد نظر و برگشتن قیمت به قیمت اولیه خود(کاهش درآمد) مصرف به همان نسبت کاهش نمی یابد.

برای بررسی بیشتر ابتدا نگاهی بی اندازیم به تابع مصرف در علم اقتصاد ( منبع ویکی پدیا )

در اقتصاد، تابع مصرف بیانگر ارتباط بین مصرف و درآمد قابل تصرف است.تعریف این مفهوم در اقتصاد کلان را به جان مینارد کینز در سال ۱۹۳۶ نسبت می‌دهند که از آن برای توسعه ضریب فزاینده مالی استفاده کرده است.

ساده‌ترین شکل از تابع مصرف، تابع مصرف خطی است که به طور مرتب در مد‌ل‌های کینزی استفاده می‌شود:

consumption_function

که a مصرف مستقل، از درآمد قابل تصرف مستقل است. در واقع برابر با مقدار مصرف است در حالی که درآمدی وجود ندارد. جمله b*Yd مصرف القا شده است که به سطح درآمد اقتصاد بستگی دارد. پارامتر b را میل نهایی به مصرف می‌نامند که یعنی با افزایش درآمد قابل تصرف، مصرف نیز افزایش می‌یابد. به لحاظ هندسی، b برابر شیب تابع مصرف است. یکی از فروض کلیدی در اقتصاد کینزی این است که b یک عدد مثبت و کوچک‌تر از یک است.

خوب همان طور که در تابع مشاهده می کنید با افزایش درآمد مصرف نیاز افزایش یافته برطبق نظریه اقتصاد رفتاری با کاهش درآمد میزان مصرف با همان نسبت کاهش پیدا نمی کند و این همان نکته  کلیدی برای کسب و کارها می باشد که می توانند از آن بهره ببرند از دیگر مزایای بکار گیری این روش ایجاد عادت مصرف در مشتریان و کاهش جذابیت بازار برای رقبا است.

تجویز راهبردی برای کسب وکار ها با کاهش قیمت مهندسی شده در بازه های  زمانی مشخص:

  1. درآمد مشتریان خود را افزایش دهید که در نتیجه منجر به افزایش تقاضا می شود.
  2. ایجاد رفتار مصرفی متفاوت در مشتریان و عادت آنها به مصرف محصولات و خدمات شما
  3. کاهش جذابیت ورود رقبا به بازار شما

در صورت نیاز به مشاوره کسب وکار با ما در تماس باشید.