انواع محتوا

برای توضیح انواع محتوا بهتر ابتدا یک مختصری به روند به کار گیری محتوا و یا اصطلاحا بازاریابی محتوا اشاره کنیم .
همان طور که در مقاله چرا شما به مشاور کسب و کار نیاز دارید اشاره کردم ،با گسترش وب و فضای دیجیتال، سازمان‌ها و کسب و کارها احساس کردند که فرصتی بزرگ و گسترده برای تبلیغات اثربخش با هزینه‌ی بسیار پایین ایجاد شده است.صفحات پربازدید با فضای بسیار زیاد برای تبلیغات، بسیار جذاب و سودده به نظر می‌رسیدند.
اما به مرور زمان و رشد صفحات وب  مشخص شد که این پیش‌بینی‌ها بسیار خوش‌بینانه بوده‌اند. نرخ کلیک خوردن یا همان CTR در آگهی‌های تبلیغاتی آنلاین به سرعت کاهش یافت.همچنین هجوم تبلیغات بنری در حدی حریصانه، غیرحرفه‌ای و گسترده بود که مخاطبان یادگرفتند به سرعت بر روی آنها چشم بپوشند و مغز کاربران، به شکلی تربیت شد که حتی بدون فکر و تحلیل خاصی، بنرها و آگهی‌های تبلیغاتی را حذف کرده و سایر اطلاعات مشاهده شده را مورد پردازش قرار دهد. در حال حاضر به این پدیده نابینایی در مواجهه با بنرهای تبلیغاتی مشهور است .
رپورتاژ آگهی در چنین شرایطی رشد کرد.مقاله‌های کلیدی به نفع کسب و کارها و برندها تنظیم و منتشر می‌شد و از آنجا که نرخ خوانده شدن و میزان تمرکز خوانندگان روی آنها زیاد بود، خروجی اقتصادی بالایی هم داشتند.اما باز هم خوانندگان به سرعت با مفهوم رپورتاژ آگهی آشنا شدند و می‌توانستند بر اساس ساختار و محتوای مطلب، حدس بزنند که این مطلب، سفارشی است یا واقعاً برای اطلاع‌رسانی تدوین و تنظیم شده است .
در مرحله بعدی و در چنین شرایطی محتوای دارای حامی شروع به رشد کرد و برای خود جایگاه در عرصه بازاریابی محتوا پیدا کرد.
برای توضیح انواع محتوا در این مقاله براساس ظاهر محتوا طبقه بندی انجام گرفته است :

content

  1. محتوا متنی و یا نوشتاری

  2. محتوا تصویر

  3. محتوا صوتی

۱.محتوای متنی خود دارای چند نوع است :

۱.۱. رپورتاژ اگهی :

رپورتاژ آگهی یا Advertorial یکی از قدیمی‌ترین شیوه‌های بازاریابی محتوا برای کسب و کارها و نیز یکی از روش‌های سنتی کسب درآمد برای رسانه‌ها محسوب می‌شود.

معمولاً رپورتاژ آگهی در قالب یک گزارش(Report) تهیه و تنظیم می‌شود و در ظاهر اصول گزارش نویسی توصیفی یا گزارش نویسی تحلیلی در آن رعایت می‌شود. با این حال، از آنجا که یک سازمان یا فرد یا کسب و کار، برای انتشار این گزارش هزینه پرداخت می‌کند، گزارش به شکلی تنظیم می‌شود که اهداف و منافع سفارش دهنده رپورتاژ آگهی را تامین کند.

بنابراین شاید بتوان گفت رپورتاژ آگهی، شکل هوشمندانه‌تر و اثرگذارتری از آگهی است که معمولاً صاحب رسانه می‌کوشد در آن، کسب درآمد از طریق نشر گزارش را پنهان یا انکار کند.

البته طی دهه‌های اخیر که مخاطبان آگاه‌تر و هوشمند‌تر شده‌اند، به سادگی نمی‌توان ماهیت رپورتاژ آگهی را پنهان کرد. به همین علت، معمولاً صاحبان رسانه تلویحاً یا تصریحاً سعی می‌کنند این پیام را منتقل کنند که اگر چه برای رپورتاژ آگهی پول می‌گیرند، اما می‌کوشند در آن مطالب خلاف واقع وجود نداشته باشد.

۲.۱. فهرست ها 

ظاهراً انسانها فهرست‌ها را دوست دارند؛ حتی اگر از آنها استفاده نکنند. به همین علت است که بسیاری از سایت‌ها یاد گرفته‌اند در عنوان نوشته‌های خود از چنین ترکیب‌هایی استفاده کنند:

«پنج کار که خوب است قبل از نوشتن کتاب انجام دهید.»

«هفت سوال که قبل از کارآفرینی باید از خود بپرسید.»

«یازده نکته که بهتر است در مصاحبه استخدامی به خاطر داشته باشید.»

البته این تنها شکلِ محتوا در قالب فهرست نیست؛ اما یکی از رایج‌ترین شکل‌های آن است.از جمله نمونه‌های دیگر محتوا به شکل فهرست می‌توانیم به کتابِ هزار و یک کتاب که باید پیش از مرگ خوانده شوند اشاره کنیم. مزایای بسیاری برای ارائه‌ی محتوا در قالب لیست و فهرست وجود دارد که از جمله‌ی آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •   نوشتن فهرست معمولاً ساده‌تر از نوشتن یک مقاله‌ی پیوسته در همان حجم است.
  •   فهرست‌ها برای هر دو گروه مخاطبان کم‌حوصله و باحوصله مناسب هستند. کم‌حوصله‌ها سریع از روی آن عبور می‌کنند و احساس بدی هم ندارند. باحوصله‌ها هم به دقت آن را بررسی می‌کنند.
  •   اگر علاقه‌مند هستید که محتوای شما وایرال شود، تجربه نشان می‌دهد که فهرست‌ها پتانسیل بیشتری برای فوروارد شدن و بازنشر دارند.

۳.۱. متن های دارای حمایت مالی (اسپانسر دار )

شکلی که حرفه‌ای‌تر، اخلاقی‌تر و اثرگذارتر از رپورتاژ آگهی است و به نظر می‌رسد که در آینده، جایگاه نخست را در درآمد رسانه‌ها از طریق بازار یابی محتوا به خود  اختصاص دهند و تولیدکنندگان محتوا هم به آن، میل و رغبت بیشتری نشان دهند. در مقالات به صورت کاملا جامع و کامل براساس حقایق تنظیم می شوند و نام حامی مالی برای این مقالات مفید در چند تیکه از آن قید می شود .

۲. محتوای تصویر نیز همانند محتوای متنی دارای انواعی است که به طور کلی به دو گروه اصلی متحرک و ثابت تقسیم می شوند.

۱.۲.محتوای تصویر متحرک خود نیز شامل : 

۱.۱.۲. کلیپ های تبلیغاتی

۲.۱.۲. موشن گرافیک یا گیف

۳.۱.۲. استاپ موشن …….

۲.۲. محتوای تصویری ثابت :

۱.۲.۲.بنر های تبلیغاتی طراحی شده .

۲.۲.۲. اینفوگرافیک ها

هر نوع نمایش گرافیکی داده‌ها، با هدف کمک کردن به سیستم بینایی برای درک سریع تر اطلاعات، اینفوگرافی نامیده می‌شود.

موارد زیر برخی از کاربردهای اینفوگرافی محسوب می‌شوند:

  • نمایش طبقه بندی داده ها
  • نمایش روند تغییرات
  • نمایش ساختار و الگوی توزیع اطلاعات

۳.۲.۲. عکسهای خبری

۳.محتوای صوتی :

شامل انواع فایلهای صوتی ، پادکستها ، کتاب های صوتی میتوان نام برد .